Inovace

Vážené a vážení,

dovolujeme si vás pozvat na semináře a mezinárodní konferenci Inovace v práci s ohroženými dětmi a jejich rodinami, které proběhnou v Brně (13. listopadu), Ostravě (29. listopadu) a v Praze (13. – 14. prosince). Akce se konají v rámci projektu Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí Ministerstva práce a sociálních věcí.

Cílem seminářů a konference je představení a diskuse inovativních principů práce s ohroženými dětmi, a to v 10 tématech, jako jsou např. děti a mládež s rizikovými projevy v chování, prevence a včasná identifikace ohrožení ve škole, posilování rodičovských kompetencí, řešení situace dětí dlouhodobě umístěných v ústavní výchově a další (podrobně viz programy). Jejich součástí bude představení metodických materiálů k jednotlivým tématům, které vznikaly ve spolupráci s pracovníky z praxe, akademické sféry a dětmi a mladými dospělými, kteří vyrůstali mimo vlastní rodinu.

Potkáte zde odborníky a odbornice z praxe, stejně jako mladé dospělé s vlastní zkušeností s podpůrným systémem, kteří se podíleli na metodických materiálech - věříme, že tím podpoříme diskusi na témata související s podporou inovací v práci s ohroženými dětmi a jejich rodinami, mezioborovým sdílením, participací či síťováním služeb.

Podrobnější informace o semináři v Brně či Ostravě (totožný program, účast profesionálů na jednotlivých tématech se může lišit) najdete v sekci program.

Na mezinárodní konferenci v Praze uslyšíte rovněž zástupce ze zahraničí (např. Velká Británie, Švédsko, Slovensko), kteří představí svou zkušenost se zaváděním inovativních služeb pro rodiny s dětmi. Druhý den konference se budeme věnovat představení a diskusi inovativních přístupů v práci s ohroženými dětmi (totožný program jako v Brně a Ostravě, tematických bloků se však zúčastní i hosté ze zahraničí). Účastnit se můžete obou dnů konference či si zvolit jeden den.

Semináře a konference jsou zdarma. Bližší informace k akcím naleznete v pozvánce a v programech.

Závaznou přihlášku odešlete prostřednictvím webového formuláře.

Vaši účast a konkrétní místo konání akce vám potvrdíme e-mailem.

 

Těšíme se na Vaši účast.

Mgr. Andrea Šafařík

e-mail: andrea.safarik@mpsv.cz

tel.: +420 778 427 882


Copyright © 2013 MPSV  Kontakt  |  O webu

RSS kanál  |  XML Sitemap  |  Mapa webu  |  Webové stránky: NETservis s.r.o. © 2024